- index

MUZIKALE KUNST

Culturale 21 vrijdag 21 februari 20.00 uur. Inloop 19.30 uur met gratis koffie/thee en na afloop een drankje.

Een ensemble van beroepsmusici onder leiding van Hessel Moeselaar voeren het prachtige strijkkwartet van Schubert D956 uit. Het ensemble bestaat uit Viool: Charlotte Basalo Vazquez en Julia Kleinsman, Altviool: Hessel Moeselaar, Cello: Kalle de Bie en Renate Apperlo.

Het Strijkkwintet in C-majeur (D 956, opus postuum 163) van Franz Schubert is een kamermuziekwerk dat de componist schreef in de zomer van 1828, twee maanden voor zijn dood. Het is Schuberts laatste instrumentale werk. Dit kwintet beleefde zijn première op 17 november 1850 in de Musikverein in Wenen en werd gepubliceerd in 1853. Dit werk is het enige strijkkwintet in de omvangrijke serie kamermuziekwerken van Schubert. Het valt op door zijn wat onconventionele bezetting: 2 violen, altviool en 2 cello's (terwijl gebruikelijker was, bijvoorbeeld in strijkkwintetten van Mozart: 2 violen, 2 altviolen en cello). Door die keuze voor twee cello's wordt de klank in de lage registers meer sonoor.

BEELDENDE KUNST

Culturale 21 Voor en na het concert en op zaterdagmiddag van 13.00 / 16.00 uur.

Met werken van Willem Moeselaar

02fotoweb.jpg

Willem Moeselaar groeide op in Oegstgeest. Hij volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zijn huidige woonplaats is Zaandam. Hij maakt grafisch en fotografisch werk, tekeningen en schilderijen, waarbij de begrippen teken, tekening en betekenis in samenhang terugkeren. Naast zijn vrije werk heeft Willem een actieve lespraktijk. Hij is docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en geeft in binnen- en buitenland workshops en lessen op maat ten behoeve van instellingen en bedrijven.

LEVENSKUNST

Hiervoor is gratis mee te nemen het magazine "VANDAAG".

Zie ook voor meer informatie de website's LEVENSKUNST. IEDERAL

vandaag01.jpg

Al jong leer je praten, lezen, schrijven, rekenen. Maar hoe leer je leven? Oog te hebben voor je eigen behoeften én die van de ander? En daarin een balans te vinden? Hoe leef je met alles wat er op je pad komt? Dat vraagt levenskunst. In VANDAAG lees je over mensen met hun grote of kleine uitdagingen. Over mensen die op zoek zijn naar hun antwoorden op levensvragen.

© 2013 jouw website algemene voorwaarden links