- index

MUZIKALE KUNST

Culturale 23 op zondag 24 september om 14.30 uur. Inloop 14.00 uur met gratis koffie/thee en na afloop een drankje.

Programma

Max Bruch; delen uit Opus 83 Roemeense melodie Gahriel Faure ; Elegie Pietr. J. Tsjakovski. Melodie uit opus42. Vittorio Monti. Csardas. Reinhold Gliere uit opus 39 Prelude, Wiegenlied, Scherzo Joseph Haijden. Hongaarse trio Andante, Poco Adagio, Finale.

Joep van Beijnum viool, Mariëtte Gort cello en Jaap Brackman piano.

Mariëtte Gort studeerde o.a.aan het conservatorium bij Jean Decroos. Na het behalen van haar diploma,s Docent-en Uitvoerend Musicus speelt zij in veel verschillende combinaties in binnen en buitenland. Zij werkte mee aan diverse radio opnames en cd-producties. Met de harpiste Anke Anderson maakte zij 3 CD,s met werk voor cello en harp. Tegenwoordig geeft zij ook cello les in haar eigen studio en op diverse scholen.

zie haar website

zie ook haar uitvoering van de "The Song of the Birds"

Joep van Beijnum won de eerste prijs op het IPMC-concours in Amstelveen en eveneens won hij een eerste prijs in de regionale finale van het prestigieuze Prinses Christina Concours in Rotterdam. Hierdoor kon Joep een masterclass krijgen van de violiste Emmy Verhey waar hij later twee maal het dubbelconcert van Bach mee heeft opgevoerd. Naast de vele concerten waar hij nu als solist aan deel neemt is hij ook docent.

Jaap Brackman nam deel aan masterclasses bij Claude Helffer en Edith Plicht- Axenfeld en Ist van Kassai. Jaap Brackman treedt regelmatig op als solist zowel in Nederland als buitenland.

BEELDENDE KUNST Met werk van Martin Heijnen

Op zondagmiddag 10 september van 13.00 uuren tot 17.30 uur en op zondagmiddag 17 en 24 september van 13.00 uur tot 17.30 uur.

martinheijnen.jpg

Martin Heijnen beeldend kunstenaar, die woont en werkt in de Zaanstreek. Afgestudeerd aan de Hoge school voor de Kunsten te Utrecht in 1991 als autonoom beeldend kunstenaar, richting schilderen. De laatste jaren ontstaan series schilderijen waarbinnen het landschappelijke (het waterige polderlandschap met daarin verwerkt menselijke ingrepen in en op het landschap) in combinatie met abstractie en ruimte beleving, motieven zijn om tot verbeelding te komen. Hierbij kan het onderwerp zelfs op de achtergrond raken en de structuur (het schilderen en compositie zelf) de boventoon gaan voeren. Heijnen begeleidt diverse groepen (model)tekenen en schilderen.

Website: Martin Heijnen

fotokuns03.jpg

LEVENSKUNST

Hiervoor is gratis mee te nemen het magazine "VANDAAG".

Zie ook voor meer informatie de website's IEDERAL

vandaag01.jpg

Al jong leer je praten, lezen, schrijven, rekenen. Maar hoe leer je leven? Oog te hebben voor je eigen behoeften én die van de ander? En daarin een balans te vinden? Hoe leef je met alles wat er op je pad komt? Dat vraagt levenskunst. In VANDAAG lees je over mensen met hun grote of kleine uitdagingen. Over mensen die op zoek zijn naar hun antwoorden op levensvragen.

© 2013 jouw website algemene voorwaarden links